accountaccountbagbagzalando logomenu
×

Hartelijk dank voor je deelname. Je hoort voor 07/11 of je genomineerd bent. Succes!

Bedankt!

Creative Content Icon

zalandostyleicons

Wauw.

Wat een fantastische inzendingen hebben we mogen ontvangen! We kunnen met alle zekerheid stellen dat creativiteit op het (goedgeklede) lijf van modeminnend Nederland geschreven is. Stilistische woorden zijn kunstzinnig gemixt met uitzonderlijke foto’s. Inspirerende blogs zijn verrassend gematcht met iconische video’s. Echt te gek. Our minds are blown away.

Uit alle inzendingen hebben we vier genomineerden gekozen, die stuk-voor-stuk de meest waanzinnige creaties het wereldwijde web in hebben geslingerd. We vinden dan ook dat zij allemaal een plekje in onze eregalerij hebben verdiend. Check alle runners-up en be amazed!

Maar zoals bij elke wedstrijd, kan er maar één de winnaar zijn.
We proudly present:

AND THE WINNER IS...
The Avantguardian

Een in ochtendgloren gehulde Dam en een fladderende duif. Dé perfecte inleiding die onze blik direct greep. Feilloos vult Igrien -het brein achter de Avantguardian- de leegte van Amsterdam's meest bekende plek op door haar visie te geven over
de kracht van mode. In vogelvlucht voert ze je mee langs kleine, bewegende schilderijtjes waarin zij laat zien hoe je mode tot kunst kunt verheven. Ze dit doet op een zodanige magnifieke manier, dat wij ons op klaarlichte dag waanden in een ware modedroom. We konden dan ook niet anders dan deze creatie te benoemen tot ‘best content piece of 2016’. Tijdens de awardshow is Igriens ‘tale of fashion’ officieel bekroond tot een succesverhaal toen zij de Creative Content Award in ontvangst mocht nemen. Wij kunnen enkel stellen:

Igrien is a creative-hero.The Runners-upAnna Akyere

Zo hot en toch zo cool. Toen we voor het eerst op de playbutton van Anna Akyere's YouTube-video klikten, wisten we niet precies wat we allemaal voelden. We waren gefascineerd en instant relaxed. Net zo relaxed als Anna en haar zusje Christina, die zonder blikken of blozen de tofste items uit de seventies en nineties-kast halen en moeiteloos in de video blenden. Een roltrap als catwalk, de parkeergarage als fotostudio en de twee meiden als alternatieve mannequins. De sfeer van de video heeft iets mystieks en edgy's tegelijkertijd. Zo mixten ze het geheel op een zeer smoothe manier met het urban imago van Rotterdam. In onze ogen moeten de twee nu meteen tot de nieuwe modeburgemeesters van Roffa benoemd worden.
Muriëlle van Schaik

Audrey Hepburn, Brigitte Bardot, Sophia Loren, Lauren Bacall & Britt Ekland; een leger vol mode-iconen die allen bijeenkomen op de walk of fame of in dit geval, op de blog van Muriëlle van Schaik. In een geweldige ode combineert Muriëlle haar eigen schoonheid perfect met de tijdloze stijl van haar favoriete mode-iconen. Van très elegant in sixties trenchcoat, een fantastische look met overknee boots in Bardot-stijl tot rollend in netpanty en rode lakjas op het parket. Muriëlle bewijst dat er in iedereen een Hollywoordster schuilt. Vooral de originaliteit en de prachtige foto’s zorgen ervoor dat we –naast alle Hollywoodactrices- ook de eigenaar van deze blog een podium willen bieden. Muriëlle is onze eigen heldin van het witte doek. Chapeau!
Urban Traveller

“Rachel, you dress like my grandma”. Nuwel: wel een damn coole oma! In een uniek betoog slaat Rachel een brug tussen de kijk van haar vrienden op haar kledingstijl en haar eigen ervaringen inclusief Rachels eigen visie. Aan de hand van Rachels oneindige lijst aan woonplaatsen all over the world legt ze haar evolutionaire reis naar haar kledingstijl uit. En aanvullend hierop: wat dit betekent voor de steeds veranderde omgeving om haar heen. Zo raakte ze bijvoorbeeld tijdens de shoot voor de Creative Content Icon in gesprek met twee van haar nieuwe buurtgenoten, enkel omdat zij haar superzachte velvet pants gewoon MOESTEN aanraken. Een perfect voorbeeld van hoe je door het dragen van jouw favoriete kledingstuk, naast een eigen stijl óók een verbinding met anderen kunt creëren. Dus onthoud: hoe verschillend onze stijlen ook mogen zijn, het is nooit een brug te ver.