Stylist Insights

Onze stijlgids voor Valentijnsdag

Of je de dag nu doorbrengt met je wederhelft, je beste vriendin of je familie, op Valentijn hoor je samen te zijn met je geliefden. Hier drie fijne outfits voor een liefdevol samenzijn
Overhemd Pinko
Streetstyle Firenze © Christian Vierig/Getty Images
Streetstyle Firenze © Christian Vierig/Getty Images

Waarom samen eten beter smaakt

Het hoeft niet het nieuwste fusion-restaurant te zijn met gerechten waarvan je de naam niet eens kan uitspreken; die kleine bistro om de hoek is meer dan genoeg. Bij een etentje kan je altijd een witte blouse aantrekken. Het is een ongedwongen kledingstuk waarmee je net zo makkelijk een statement maakt. Kijk maar naar de straten van Firenze: witte blouses worden er halfopen gelaten en gecombineerd met blauwe jeans en sock boots - een nonchalante maar tegelijkertijd verleidelijke look. Om je partner nog meer te betoveren, kan je bovendien robijnrode lippenstift opdoen - kissproof natuurlijk.

Street Style Paris © Matthew Sperzel/Getty Images
Streetstyle Parijs © Matthew Sperzel/Getty Images
image caption
Sneakers Converse

Omdat je tijdens leuke activiteiten nieuwe kanten van jezelf ontdekt

Waarom zou je op Valentijnsdag niet eens iets nieuws proberen? Laat je kleine zwarte jurkje in je kast hangen en kies voor een nieuwe look die net zo ongecompliceerd is als de date zelf: met een joggingbroek, sneakers en een opvallende jas kan je laten zien dat je zin hebt in een portie plezier. Voor een bezoek aan een springparadijs bijvoorbeeld. Hier kan je het kind in jezelf naar boven laten komen en stoom afblazen op reusachtige trampolines. Plezier gegarandeerd!

Maxi-jurk Polo Ralph Lauren
Streetstyle New York © Daniel Zuchnik/Getty Images
Streetstyle New York © Daniel Zuchnik/Getty Images

Omdat je de mooiste momenten vaak samen beleeft

En voor iedereen die even wil ontsnappen aan al dat roze gedoe op Valentijnsdag: spreek af met je beste vriendin en a) boek een korte trip, b) laat je verwennen in de spa of c) ga naar een concert en zing erop los. Of doe het gewoon allemaal. Trek bijvoorbeeld een gebreide jurk aan. Dat is net zo comfortabel als een joggingpak en afhankelijk van het kledingstuk waarmee je de jurk combineert kan je gaan voor de rockchick-look (met leren jasje), de extravagante look (met fluweel) of de nonchalante look (met sneakers).

Onze favorieten