Get The Look

Tamu McPherson

Als een van de eerste streetstyle-fotografen probeert de trendsetter veel verschillende stijlen uit. Hier toont ze hoe je de stirrup pants ook buiten de skipiste cool in scene zet
 

Toen Tamu McPherson in 2006 begon met het fotograferen van coole looks in de straten van haar geadopteerde stad Milaan, stond het fenomeen ‘streetstyle’ nog in de kinderschoenen. Inmiddels is de 40-jarige een van de iconen op dit gebied, en dit heeft ongetwijfeld te maken met haar levendige stijl. “Je kunt me niet gemakkelijk over het hoofd zien: ik ben luid, blij en gek op kleuren”, zegt de voormalige New Yorkse advocate in een interview over zichzelf.

Tamu’s stijl is – vanwege haar werk – gevormd door de huidige trends die ze handig combineert met haar favoriete basics, denk blouses en statement-jassen zoals deze blauwwitte geruite, oversized variant. Maar dé trendfactor in deze look is de marineblauwe broek (keyword: retro-ski), die ze nonchalant over de hielen van haar pied-de-poule-muiltjes van Altuzarra – een van haar favoriete ontwerpers – vouwt. Een outfit volgens het motto van Tamus: “Ik probeer graag verschillende stijlen uit. Zo blijft mode interessant voor mij.”

De look van Tamu McPherson