Trend Report

Ondergoed is het nieuwe bovengoed

Bh’s mogen deze zomer weer gezien worden.
Gelukkig, want de bralette is meer dan een supporting act
© Altuzarra S/S17, Kenzo S/S17 © Victor Virgile/Gamma-Rapho für Getty Images
© Altuzarra S/S17, Kenzo S/S17 © Victor Virgile/Gamma-Rapho voor Getty Images 

Een tijdje terug werden bh's (al dan niet) angstvallig verborgen – naadloze snitten, plastic straps waren aan de orde van de dag. Daar komt dit seizoen verandering in: dankzij ontwerpers zoals Giambatista Valli en Joseph Altuzarra mag de bh weer gezien worden. Van balconette tops met ruches tot triangle bralettes met kant: ondergoed is het nieuwe bovengoed. Op straat zien we deze hot trend voorbijkomen over loszittende T-shirts en blouses, onder transparante laagjes of gewoon als de crop top 2.0.

Solonummertje

Hoe je de trend ook omzet, draag ‘em met vertrouwen. Een tripje naar de sportschool is waarschijnlijk ook geen slecht idee, zeker als je het voorbeeld van Fendi’s Karl Lagerfeld, Alberta Ferretti, Victoria Beckham of Altuzarra volgt. Zij combineren het fijne stuk met rokken en wijde broeken met een hoge taille of stijlen hem onder openvallende kimono’s en zijdeachtige jasjes.

Er bovenop

Te gewaagd voor jou? Niet als je deze gouden regel volgt: laat niet meer van je buik tevoorschijn piepen dan de grootte van een hand. Je navel tonen zoals in de jaren 90 kun je dus gerust achterwege laten.

Is een streepje bloot toch een stapje te ver of vallen de temperaturen onder de 25 graden, kijk dan naar Kenzo of Signore Valli en draag de bralette boven een blouse.

Ga ervoor

Hun bh-met-pailletten-botst-op-blouse-met-ruches gemixt met een lakleren broek en dramatische make-up is dé look voor een avondje uit. Overdag verander je de blouse voor een wit T-shirtje en de leren broek voor een cropped jeans. De grote oorringen en de rode lippen blijven een must.

Je kunt de bralette ook subtiel in scene zetten: steel de looks van Paco Rabanne en John Galliano en draag jouw bh onder een transparante top, bijvoorbeeld in zwart kant met denim of een leren rok. Een top in mesh, boven een trainingsbroek en sneakers creëren een coole look voor overdag.

De looks bij de Bralette-Trend