Trend Report

Leer-stof!

Of: welkom bij de Matrix. De top-tot-teen lederen looks herinneren ons onvermijdelijk aan de gelijknamige scifi-klassieker met Carrie-Anne Moss aka Trinity
Saint Laurent H/W17 © Peter White/Getty Images
Saint Laurent H/W17 © Peter White/Getty Images 

Sommige denken misschien dat een complete look in zwart leer alleen gereserveerd is voor rockers, bendes en fetish-clubs, maar de grote modehuizen denken daar gelukkig anders over. De ontwerpers van Saint Laurent, Bottega Veneta en Jil Sander maakten royaal gebruik van het edele materiaal in hun wintercollecties en baanden de weg vrij voor een imageverandering: terwijl Anthony Vaccarello het bij korte leren jurkjes en laarzen hield, lieten Tomas Maier en Rodolfo Paglialunga interpretaties zien die zelfs werken bij een kantoorbaan. Bijvoorbeeld een glimmend leren pak geïnspireerd op de jaren 40, of een blazer met brede schouders boven een losse broek. En dat is niet alles: ook Calvin Klein (cowboy-achtig), Valentino (Victoriaans), Proenza Schouler (ingepakt) en Haider Ackermann (masculien) gingen voor de lederlook.

Bottega Veneta H/W17 © Estrop/Getty Images
Bottega Veneta H/W17 © Estrop/Getty Images 
Jil Sander H/W17 © Estrop/Getty Images
Jil Sander H/W17 © Estrop/Getty Images 

All-over look

Je hoeft dus niet meer te gaan voor het klassieke bikerjack en- laarzen, maar je kunt compleet uit je bol met leren broeken of rokken. Zoals met alle monochrome looks geldt ook hier: gebruik verschillende texturen om de monotonie tegen te gaan. Combineer bijvoorbeeld een matte, leren broek met lakleren pumps of een vinyl-jas met een boterzachte kokerrok.

Model Marianne Fonseca © Timur Emek/Getty Images
Model Marianne Fonseca © Timur Emek/Getty Images 
Street Style Paris © Matthew Sperzel/Getty Images
Street Style Paris © Matthew Sperzel/Getty Images 

Lak en leer in het dagelijks leven

Hoe de tot leven gewekte Matrix-look er op de straat uitziet, demonstreren deze twee coole stedelingen. Het Braziliaanse model Marianne Fonseca treedt met volle overtuiging in de voetsporen van Carrie-Anne Moss met een lang, lederen vest op een gelakte broek, sneakers met plateauzool en zwarte zonnebril. In Parijs verschijnt zelfs de nu onmisbare trenchcoat in een lakleren versie. Wat de klassieker niet alleen een nieuwe twist geeft, maar ook bij regen zeer handig is.

Onze Leren Favorieten