Martijn Nekoui

Mode is voor iedereen!

Zalando en MOAM verbindt meer dan je denkt: we willen allebei zoveel mogelijk mensen laten proeven van fashion en andere kunstvormen.
 

Vier jaar geleden ben ik afgestudeerd aan AMFI, richting fashion&branding met MOAM als afstudeerproject. Toen was het concept achter MOAM al dat ik mode en kunst aan elkaar wilde koppelen en presenteren aan een groot publiek. Nu zijn we vier jaar verder en talloze projecten hebben de revue gepasseerd, maar de basis is nog steeds hetzelfde. Door MOAM wil ik zoveel mogelijk mensen met mode en andere kunstvormen in contact laten komen. En daarom is de match er ook met Zalando; we delen diezelfde visie.

 

Of het nu een catwalk show in het prestigieuze Rijksmuseum is of een collectie voor HEMA met miljoenen stuks te koop door heel Nederland, dat maakt mij eigenlijk nooit zo veel uit. Juist die contradictie (de ene keer heel kleinschalig, conceptueel en artistiek en daarna juist weer heel groots, commercieel en vernieuwend) vind ik zelf heel interessant. Dat maakt MOAM voor mij dan ook een speeltuin elke dag, steeds weer werk ik met nieuwe mensen die mij enorm inspireren en veel kunnen leren. Elke dag is weer anders. De ene dag zit ik met de designers van MOAM collective aandachtig te luisteren naar een inspirerende coaching van Walter van Beirendonck en een uur later moet ik een column schrijven over jong talent voor Het Parool. De dag daarna ben ik druk in de weer met de decemberzegels van PostNL die in miljoenen zijn gedrukt, om de dag af te sluiten voor een nieuw concept met kunstenaars in dierentuin Artis. Geen dag is hetzelfde, ik zou ook nooit op kantoor kunnen werken, haha.

Het is zo ontzettend tof om te zien wat mensen allemaal kunnen bereiken als ze enthousiast en gedreven zijn.