Meet the designers

Maximiliano Ruelas

De Italiaanse designer maakt het internationale quintet compleet met zijn interessante kijk op traditie en samenleving. Maak kennis met dit multitalent.
© Getty Images
Maximiliano Ruelas 

Maximiliano leerde de knepen van het vak aan Polimoda in Firenze en specialiseerde zich tijdens zijn studie in speciale borduurtechnieken, het verwerken van stoffen en de klassieke kleermakerij. Een solide basis om bij MOAM Collective International powered by Zalando aan de slag te gaan. Hij verwacht persoonlijk vrij veel van dit spannende project: “Ik ben ervan overtuigd dat we een superteam vormen en kijk er enorm naar uit om samen te werken met gelijkgestemde creatievelingen.”

© Reeboks
 
© Getty Images
 

Kunst en cultuur zijn essentieel voor Maximiliano’s werk en ontwerpproces – alles begint steevast met een gevoel dat hij in een kunstig concept giet waar deze emoties tot uiting komen. In zijn schetsen en designs probeert hij verschillende sociale situaties die hij op dat moment belangrijk vindt, als een dialoog weer te geven – of het nu gaat om kritiek op de mode-industrie of om een doordachte analyse van de moderne maatschappij.

Voor zijn afstudeercollectie ging Maximiliano terug naar zijn roots en gaf ‘ie de traditionele Mexicaans-Spaanse klederdracht een nieuw leven: modellen verschenen op de catwalk met maskers, grote hoeden en imposante jurken met tulen voering. Een indrukwekkende collectie die aantoont hoe je op een moderne manier het verleden zowel kunt vieren als vervormen.

12 Midnight - Korte jas  
Ik hou van zakken, hoe meer hoe beter.

Als een grote fan van traditionele, sterke outfits pikte de Italiaanse designer dit kaki militaire jasje van 12 I Midnight uit als zijn grote favoriet. De rechte snit plus de vele zakken zijn een belangrijk detail voor Maximiliano: “Ik hou van zakken, hoe meer hoe beter.” Combineer met een klassieke, stijlvolle broek en een paar stoere laarzen en je hebt zijn signature style vast.