MOAM Favorite Pick

In een nieuw jasje

De modewereld blaast nieuw leven in degelijke items zoals het Franse worker’s jacket. Ben toont hoe gemakkelijk je er een coole look mee bouwt.

De worker’s jacket of de blue de travail heeft er een rijke geschiedenis op zitten. Van een klassieke uitrusting voor Franse arbeiders in de jaren 1800 tot de comeback op de catwalk (denk maar aan het label Vetements) is het cultjasje ondertussen uitgegroeid tot een ware streetstyle-ster. Dit exemplaar van Samsøe & Samsøe verenigt alles waarvoor het jack ooit stond: een handig, eenvoudig en eerlijk kledingstuk.

Maximiliano: "Ik ben geobsedeerd door Franse vintage workwear. Dit jack geeft de essentie en de belangrijkste details hiervan weer."

Hoe draag je het jack anno 2017? Neem een voorbeeld aan content-expert Ben en ga voor een frisse streetwear-look met witte items. Draag het jasje met de typische vele zakken boven een cropped spijkerbroek, overhemd of T-shirt en vers-uit-de-doos kicks. Knoop nog een rode bandana rond je nek voor de ultieme vintage spirit, maar ook zonder sjaaltje staat deze look synoniem voor cool in het kwadraat.