Martijn Nekoui

Ontwikkelingen en verwikkelingen

Halverwege het project hebben de designers hebben hun eigen stoffen geweven, geprint en gebreid en hangt de collectie (in schetsen) aan de muur.
 

We zijn halverwege het project, de designers hebben hun eigen stoffen geweven, geprint en gebreid en de collectie hangt (in schetsen) aan de muur. Het atelier ligt onder de stukken stof, overal liggen naalden en aan de muren hangen beelden ter inspiratie. Het kledingrek –waar over twee maanden de collectie aan zal hangen- is echter nog een beetje leeg, maar dat komt goed. Beloven de designers!

Net als in het echte leven, komt altijd alles uiteindelijk op het laatste moment goed. Gelukkig hebben Frans Ankoné en ik dit project nu al meerdere malen gedaan en weten we dat op het allerlaatste moment de gehele collectie klaar zal zijn om op een toplocatie in Amsterdam geshowd te worden aan de pers, bekenden en genodigden tijdens de catwalkshow. Ook dit jaar hebben we weer alle vertrouwen dat het goed gaat komen. Tussen de proefmodellen, de mooie schetsen en de concepten door zien we gelukkig al een klein beetje de richting waar de designers op gaan. Denk kleurrijk, extravagant en vooral dierlijk.

Lucas Ossendrijver van Lanvin heeft ze geholpen om de items voor de mannen te perfectioneren. Hij zette letterlijk én figuurlijk de schaar in sommige items, urenlang coachte hij de groep tot een beter eindresultaat. Maar ook de Belgische Walter van Beirendonck en Geert Bruloot kwamen weer langs om het proces te zien en kregen een voorproefje van de halve (!) collectie. De Britse Stephen Jones hielp het team aan advies over collectioneren, samenwerken en uiteraard vooral over hoeden. De designers vroegen hem letterlijk het hemd van het lijf. De Amerikaans-Franse Diane Pernet die al deccenia lang alle shows ter wereld bezoekt kwam vorige week langs. Met haar kennis, ervaring en kunde heeft het MOAM collective team een stuk verder geholpen.