Column

Glitterfestijn

In deze outfits schitter je voor, tijdens én na het feestseizoen

Ah, december. Andy Williams zong het begin jaren zestig al: ‘It’s the most wonderful time of the year.’ En Andy Williams had, als je ’t mij vraagt, gelijk. Want, zingt-ie verder: ‘There’ll be parties for hosting, marshmallows for toasting, and caroling out in the snow.’ Klinkt heerlijk, die kerstpartijtjes – met of zonder marshmallows. En ik vind het een uitstékend excuus om (nog) een feestelijk pakje aan te schaffen. Om extra hoge hakken aan te trekken. Om je haar eens goed in de krul te zetten. Om een extra lik eyeliner op je ooglid te smeren met een dotje glitters toe, want waarom ook niet.

Topshop BOUTIQUE – T-shirt basic
Kleren verdienen het om meer dan één keer gedragen te worden. Feestkleren moet je kunnen omvormen tot een kantoorwaardig pak, of in ieder geval tot een fijne outfit voor overdag.

Shinen tijdens én na de feestdagen

Ja, gotta love de decembermaand. Maar, een slimme meid is ook op de maanden erna voorbereid en denkt er bij aanschaf van een blinkend feestpak over na of dat ook nog bestaansrecht heeft na de feestdagen. En dus is de kritische vraag die ik mezelf altijd stel: ga ik dit ook na de feestdagen nog aantrekken? Ik vind namelijk dat kleren het verdienen vaker dan één keer gedragen te worden. Ik vind dat feestkleren op een zekere manier omgevormd moeten kunnen worden tot een kantoorwaardig pak, of in ieder geval tot een fijne outfit voor overdag. Allrounders is waar ik naar zoek. En zoals dat gaat met zoeken: zoek, en je zult vinden...

Nu weten we inmiddels dat dat vinden bij Zalando niet zo’n kunst is, gezien het reusachtige aanbod. Gevonden heb ik, kortom. Toen moest ik nog keuzes maken – dat was al een stuk ingewikkelder. Maar! Het is gelukt. Zie onderstaande bewijsstukken.

Laten we de spits afbijten met de top en rok van Topshop van een gekleurde, geweven stof. (foto helemaal bovenaan). Het is een beetje tweed-esk en knipoogt enthousiast naar vintage Chanel, maar heeft dan wel een reuzemoderne pasvorm. Als pak maak je d’r een blitse entree mee, maar ook een veilige – het is gekleed en heeft kleuren die binnen het kerstspectrum vallen, en welke beetje welopgevoede schoonmoeder houdt niet van tweed, en ruitjes, en knipogen naar Chanel. Precies. Los kun je de rok en top trouwens ook prima dragen. Denk: rok, grote trui, sneakers. Of: top, stoere spijkerbroek, laarsjes (zoals ik ‘m droeg).

Follow the call of the disco ball

Party-outfit twee bestaat uit een zilveren broek met knalroze laarsjes. A sass a day keeps the basics away, dat idee. Daarbij is precies niemand ooit slechter geworden van wat extra glim, dus laat niemand je ervan weerhouden deze shiners na de feestdagen aan te trekken. Dat kan en mag gewoon. Sterker nog: het was afgelopen september een glitterfestijn van jewelste, daar op de catwalk van onder andere Gucci, Ashish en Marc Jacobs. En: met een oversized trui en een keurige loafer of sneaker is een zilveren broek zelfs kantoorwaardig (foto onderaan).

Altijd fijn; tik ‘silver pants’ eens in op Pinterest en een bodemloze put vol stijl en inspiratie gaat voor je open! En nog een om het af te leren: mocht je je blinkende outfit nòg blinkender maken voor je ’m deelt op Het Internet, dan kan dat met de app Kirakira+. Je voegt ermee de subliemste glittereffecten aan je foto’s en video’s toe. Insta Stories maken was nog nooit zo’n feest. Hoera! Most wonderful time of the year, kom er maar in.