Stylist Insights

Soundtrack van het seizoen

Laat je leiden door jouw muziekstijl om je outfit samen te stellen. We tonen je hier vijf uiteenlopende sounds met de passende looks.
  Lacoste Sport Trainingspak
Skepta © Roger Kisby/Getty Images Portrait
Skepta © Roger Kisby/Getty Images Portrait 

Grime

Vergeet de clichés die gepaard gaan met het Londense nachtleven – schaars bedekt vrouwelijk schoon, cabrio’s en diamanten – een authentiekere kledingstijl vinden we bij grime-artiesten. Van Dizzy Rascal’s albumcover Boy in da Corner tot Skepta’s nieuwe iconische witte trainingspak, de stijl van grime past bij iedereen. Cleane tracksuit, petten in twee kleuren en vers-uit-de-doos Nike Air Max horen tot de dagelijkse kost. En dan alleen nog werken aan je accent.

Justin Bieber © Charley Gallay/AMA2015/Getty Images für dcp
Justin Bieber © Charley Gallay/AMA2015/Getty Images voor dcp 
  Cayler & Sons Jeans

Pop

Popmuziek en vooral de bijhorende typische look is van nature nogal wispelturig. T-shirts met heavy metal-patronen zijn op dit moment een grote hit – zelfs Justin Bieber kan niet weerstaan aan dit ‘zware’ item. Mouwen oprollen, ripped denim eronder en klaar.

Mos Def © Pierre Suu/GC Images
Mos Def © Pierre Suu/GC Images 
  The Kooples Hoed

Jazz

De comedyreeks ‘The Fast Show’ uit de jaren 90 was zijn tijd ver vooruit – denk maar aan hun weliswaar stereotiepe, maar hilarische interpretaties van beroemde jazzmuzikanten. De moderne jazzlook valt vandaag toch iets anders uit – neem hiervoor een voorbeeld aan Mos Def. Hij kiest voor een breedgerande fedora, blazer met dubbele knopenrij, fancy pochet, broek met jazzachtig patroon én natuurlijk de onmisbare loafers. Wij vinden: nice.

  AllSaints Leren jas
G-Eazy © RB/Bauer-Griffin/GC Images
G-Eazy © RB/Bauer-Griffin/GC Images 

Rock’n’Roll

Het grote voorbeeld voor de rock-‘n-roll-look is – uiteraard – Elvis Presley, inclusief heupwiegen en vetkuif. Wil je de outfit zoveel mogelijk credibility meegeven, laat dan de populaire bandshirts links liggen en grijp naar rock-‘n-roll-must-haves zoals een leren bikerjack, T-shirt en nauwsluitende jeans – allemaal in het zwart uiteraard. Chelsea of veterboots maken je stijl compleet.

Street Style Mailand © Melodie Jeng/Getty Images
Street Style Mailand © Melodie Jeng/Getty Images 
  adidas Performance Rugzak

Techno

Techno heeft met rock-‘n’-roll het kleurenpalet van hun respectievelijke outfit gemeen – namelijk zwart. Ligt dat aan de strenge wetten van de bouncers van de meest begeerde clubs? Of je in een all-black outfit gemakkelijker in Berghain in Berlijn binnen geraakt is niet bewezen, maar met deze tips misschien wel: een fris kapsel, een T-shirt zwarter dan onyx, een tapered jeans en niet-meer-zo-vers-uit-de-doos sneakers helpen je al een eind op weg.