Stylist Insights

Hygge to go: zo dragen wij sjaals

Met de winter in het land is een warme sjaal onmisbaar. Hoe je die stijlvol rond je nek wikkelt, lees je hier.
Chris Lavish © Matthew Sperzel/Getty Images
Chris Lavish © Matthew Sperzel/Getty Images 

Zijden winnaar

Een zijden sjaaltje is dit seizoen het proberen waard. Het elegante accessoire is namelijk niet langer meer gereserveerd voor het andere geslacht. Kijk maar naar model Chris Lavish die tijdens de New Yorkse modeweek het sjaaltje losjes rond zijn nek wikkelde en er meteen mee stijlpunten scoorde.

Pavel Kaczorowski © Kirstin Sinclair/Getty Images
Pavel Kaczorowski © Kirstin Sinclair/Getty Images 
  Puma - Sjaal

Eerste klasse

De brede sjaal met opvallend logo is vooral geliefd bij supporters van (voetbal)teams. Dankzij de designer Gosha Rubchinskiy en het label Vetements is de opvallende sjaal een echte trend geworden én je hoeft er geen diehard voetbalfan voor te zijn om het goede stuk te dragen. Fotograaf Pavel Kaczorowsk heeft de sjaal zodanig gedrapeerd dat beide uiteinden over dezelfde schouder vallen. Cool en stylish.

  G-Star - Sjaal
Joell Anderson © Kirstin Sinclair/Getty Images
Joell Anderson © Kirstin Sinclair/Getty Images 

Heet breisel

De klassieker onder de sjaals is de gebreide versie. Hoewel de meesten onder ons het warme item vrij voorspelbaar dragen (twee keer rond je hals gedraaid), vinden we dat Joell Anderson hier een statement maakt met zijn lange grijze sjaal bovenop een blauw pak, wit overhemd en weekender. Kopiëren verplicht.

John Jarrett © Kirstin Sinclair/Getty Images
John Jarrett © Kirstin Sinclair/Getty Images 
  Bandana is uitverkocht, is dit misschien een alternatief?

Bandanarama

De bandana is niet enkel gereserveerd voor de zomer – ook in het koude seizoen kun je er een outfit mee opleuken. Breng jouw winteroutfit á la Creative director en stylist John Jarrett naar een hoger niveau met een marineblauwe bandana. Hou je het liever traditioneel, knoop het sjaaltje dan in een rasechte Western-stijl rond je hals. Succes verzekerd!