Editor's Pick

Get Down!

Dit zilveren donsjack is dé inspiratie voor een futuristische en street-ready outfit.

De donsjas blijft het go-to kledingstuk als de temperaturen in de stad beginnen te dalen. Het warme item is ontworpen door Eddie Bauer, een naam die nu synoniem staat voor de evolutie van outerwear. Bauer vernam dat het Russische leger had geëxperimenteerd met donsveren en wilde het graag voor zichzelf uitproberen. Zijn eerste probeersel eindigde met soortgelijke problemen - de veren kwamen samen in de onderkant van de jas - daarom introduceerde hij een quiltsysteem om de isolatie intact te houden over het gehele kledingstuk.

"Ik heb het gevoel dat wat nu in is, we in sci-fi-films zagen en de 'The Future' noemden. Ik vind het cool om dit herwerkte silhouet te dragen en een Fifth Element-edge te creëren." - Bernard

Tegenwoordig is het gewatteerde jack een onmisbare wintermust-have. Volg het voorbeeld van mijn collega Bernard en laat de metallic afwerking van de Cheap Monday-jas in het oog springen door ‘em over een monochrome look met opvallende accessoires te gooien. Verdien extra stijlpunten met de combi witte sokken en zwarte Nike Air Max 97 – klaar is je gedurfde en eigentijdse look.