Season Essentials

Zes spraakmakende basketbal-sneakers

Ontdek deze signature kicks die de beste NBA-spelers op het basketveld dragen.

Het is dé plek die je ook een moderne arena kunt noemen waar sportieve gladiators het tegen elkaar opnemen: het basketbalveld. Wat is doorslaggevend voor een buitengewone sporter? Talent? Training? (hier vind je een hilarisch filmpje van Allen Iverson over zijn trainingsschema) Of misschien hun schoenen?

The Beard

De adidas Harden B/E is een samenwerking tussen het Duitse sportmerk en de shooting-guard van de Houston Rockets, James Harden aka The Beard. Het paar heeft alles in huis wat je verwacht van premium kicks: robuust mesh en luxeleer zorgen voor comfort terwijl de transparante rubberen zool en BOUNCE-tussenzool voor een goede grip en excellente demping zorgen. Op zoek naar de juiste balans tussen schokabsorptie en snel voetenwerk? Met deze pareltjes zit je goed.

Chef Curry

Stephen Curry, bijgenaamd Chef Curry, presenteert zijn balkunsten uiteraard alleen met innovatieve kicks aan zijn voeten. De Under Armour Curry 3.5 of 3ZERO is licht en de speciale demping laat je één worden met de court. Naast ademend en duurzaam mesh, is het grootste voordeel van deze sneakers de versterkte hiel die extra stabiliteit en comfort creëert. Een ingewerkte enkelband zorgt ervoor dat deze mooi blijft zitten waar ‘ie moet, terwijl een goede grip voor voetwonderen zorgt op het veld.

Black Mamba

Het buitengewone design van de Nike Kobe Mamba Instinct is een aangename verrassing. Kobe Bryant liet zich voor deze collab inspireren door (Europese) voetbalschoenen – volgens de beroemde shooting-guard bewegen basketters en voetbalspelers zich op het veld namelijk gelijkaardig. Hij liet het traditionele ontwerp achter zich en koos voor een lichter en laag silhouet. Meer info over zijn samenwerking met Nike vind je hier.

The Black Cat

De voormalige shooting-guard van de Chicago Bulls, Michael Jordan, heeft de traditionele basketbalschoen een nieuw leven ingeblazen. Moest hij nog op het veld driepunters scoren, zou hij dat waarschijnlijk in deze felrode Jordan Ultra Fly 2 doen. De buitenlaag uit geweven textiel en Zoom Air in de voorvoet en hiel waarborgt optimaal comfort. Aantrekken en scoren.

Slim Reaper

Kevin Durant, ook wel de vriendelijkste persoon op het veld genoemd, heeft met de KD Trey 5 V een krachtig design op de markt gebracht. De schoen maakte zoveel indruk dat Ronnie Fieg, streetwear-specialist en schoenenontwerper, onlangs twee nieuwe versies van het iconische paar lanceerde. De contrasterende swoosh, de initialen KD en de extravagante zool met flanelsteek creëren niet alleen een moderne touch, maar maken deze schoen geschikt om zowel binnen als buiten een balletje te gooien.

The Chosen One

Om een uitmuntende basketbalschoen voor all-rounder LeBron James (“The Chosen One”) te creëren, heeft Nike alles uit de kast gehaald. Voor de Nike LeBron Soldier XI werden verschillende elementen van andere kicks samengegoten – het resultaat is het bovenstaande silhouet. De vier klittenbandjes houden je voet op zijn plaats en door het lichte materiaal kun je snel reageren. Kortom: een echte winnaar op het veld.