Season Essentials

Top 5 witte sneakers

Van een Amerikaanse klassieker tot een Scandinavisch minimalist: hier vind je vijf redenen waarom een fris paar kicks altijd van pas komen

Met het nieuwe jaar om de hoek heeft onze redactie een sneaker-verlanglijstje samengesteld. Hier vind je onze absolute topfavorieten voor 2018.

De icoon

De Nike Air Force 1 werd in 1982 op de markt gegooid en is nog steeds een van de meest populaire silhouetten van het Amerikaanse merk. Na verschillende succesvolle versies en ontelbare samenwerkingen, blijft de schoen het ultieme voorbeeld hoe design en functie wonderwel kunnen samensmelten. De jongste release van de AF1-familie krijgt een update met een nieuwe plaquette en een volledig verstelbare enkelriem.

De exotische

Puma experimenteert al langer met leer en texturen voor zijn court-sneakers. Vorig lanceerde het merk de Puma Basket Classic CITI met de zijdelingse streep in struisvogelleer-look. Het Beierse label gaat nu all the way met dit nieuwe materiaal en de OSR (afkorting voor ostrich) is daar het perfecte voorbeeld van.

De winnaar

Nike heeft het in de NBA voor het zeggen, op het tennisveld dragen ze (bijna) allemaal adidas, maar als het om marathons gaat is Asics de ongeslagen winnaar. Het merk staat bekend om zijn vernieuwende designs en de laatste versie van de Asics Tiger Gel-Lyte is een waar kunstwerk. Denk een reflecterend logo en kraakheldere kleuren.

De minimalist

Filippa K maakt indruk met stijlvolle sneakers in hun typische Scandinavische stijl en hoogwaardige kwaliteit. De hoge M Morgan High's uit zacht nappaleer zijn kicks die we ook op kantoor dragen – bijkomend pluspunt: het Chuck Taylor-achtige silhouet.

De futurist

Dit model van adidas Originals heeft meer te bieden dan het frisse design en het coole Japanse detail (Nederlandse vertaling: ‘het merk met de drie strepen’). De technologieën Boost en Primeknit zorgen bovendien voor een perfecte pasvorm en aangename demping – met NMD’s aan je voeten loop je cool én comfortabel rond.