Meet the designers

Catherine Le Thérisien

Vandaag nemen we de Française onder de loep. De jonge designer maakte indruk met haar eindcollectie Lady is Gentleman en houdt het graag elegant met een twist.
© Getty Images
Catherine Le Thérisien 

De modekennis die deze frêle Française heeft opgedaan aan l'École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne, kan ze gelijk bij MOAM Collective International powered by Zalando demonstreren. De zelfverklaarde styliste met een klassieke, elegante stijl wil de rest van het supercollectief trots maken met haar samenwerkingskunsten, en tegelijk aan haar grote droom werken: de volgende creatieve directeur bij DIOR worden. “Ik hou van DIOR. Vroeger vanwege het poëtische en theatrale werk van John Galliano, nu om de sprookjesachtige baljurken van Maria Grazia Chiuri.”

© Reeboks
 
© Getty Images
 

De jonge Parisienne groeide op in een nest vol kunst – haar vader is schilder, haar moeder ontwerpt juwelen – mode studeren was voor Catherine dus een logische stap. Veel van haar schetsen zijn het resultaat van het nauwkeurig bestuderen van de samenstelling van het klassieke herenpak. Wat inspireert haar? “Inspiratie is voor mij een gevoel, een beeld, muziek, een stofje, geuren… ik probeer een samenhang tussen al die verschillende indrukken te vertalen op papier en in mijn designs.”

Catherines eindcollectie Lady is gentleman vertelt het liefdesverhaal tussen kleermaken, het draperen van stoffen en patronen. Elk van haar meesterstukken tonen dat ze graag experimenteert met het klassieke, elegante silhouet door er een mannelijkere, ruwere vorm aan toe te voegen. Het resultaat is meer dan magnifiek: hoekige silhouetten omhullen als het ware het lichaam van de draagster.

Whistles - Ketting  
Dit kettinkje met kwastje draag ik gedrapeerd rond mijn pols als de finishing touch bij een ultravrouwelijke outfit.

Naast spelen met snitten en vormen, focust Catherine zich ook sterk op modeaccessoires zoals fijne sieraden die op een – voor ons misschien – ongebruikelijke manier gedragen kunnen worden. Deze zilverkleurige halsketting van Whistles hoort tot Catherines favorieten omdat ‘ie zo veelzijdig is: “Dit kettinkje met kwastje draag ik gedrapeerd rond mijn pols als de finishing touch bij een ultravrouwelijke outfit.”