Meet the designers

Rose Danford-Phillips

Deze week stellen we je iedere dag een van de ontwerpers van MOAM Collective International powered by Zalando voor. Maak kennis met de Britse Rose Danford-Phillips.
© Getty Images
Rose Danford-Phillips 

Het Britse fashiontalent heeft naar eigen zeggen geen enkel zwart item in haar kast hangen – maar voor deze foto heeft ze zich uitzonderlijk in een zwarte, dramatische look gegooid – ze houdt het namelijk graag kleurrijk, eclectisch en over the top. Net afgezwaaid van het Royal College of Art én meteen als een van de designers bij MOAM Collective International powered by Zalando aan de slag: daar drómen anderen van. Wat verwacht ze van dit project? “Een collectie om duimen en vingers bij af te likken. We krijgen alle kansen geboden om dit waar te maken, er is geen excuus!”

© Reeboks
 
© Getty Images
 

Voor haar afstudeercollectie ging Rose op zoek naar inspiratie in de natuur. Door haar fascinatie voor fauna en flora in haar kleding te weven, ontstond er een kleurrijke, eclectische lijn met veel veren, versiersels, laarzen die mismatchen, borduursels en texturen. Haar doel om haar collectie als het ware tot leven te laten komen en een contrast tussen het organische en grafische te vormen is met verve geslaagd. “Ik ben een maximiser en ik laat dit zien door complexe laagjes, tinten en opulentie.”

Tijdens de catwalk show waar alle studenten hun afstudeercollectie toonden, werd die van Rose door Vogue UK opgepikt en kwam als een van hun favoriete lijnen naar boven. “Uiteraard was ik tevreden met het eindresultaat van mijn collectie, maar toen Vogue UK de mijne als een van hun uitverkorenen bestempelden, was ik natuurlijk door het dolle heen. Vogue is quasi mijn fashionbijbel.”

Kenzo - Fancy eye ring  
Grote cocktailringen zoals dit exemplaar van Kenzo, vind je wel vaker aan haar vingers.

We vroegen Rose om op onze site items te zoeken waar ze zichzelf in kan terugvinden en haar persoonlijke stijl mee kan uitdrukken. Opulente mantels, schoenen in alle mogelijke kleuren maar ook grote accessoires zijn Rose’s ding. Grote cocktailringen zoals dit exemplaar van Kenzo, vind je wel vaker aan haar vingers. Dit dramatische stuk is niet alleen ideaal om die perfect gemanicuurde nagels in scene te zetten, maar als opvallende eyecatcher til je je look meteen naar hogere sferen.