Column

Steil.

Dio
© Dio himself

Schrijffout? Nee, het beschrijft het hellende vlak waar ik me op lijk te begeven als ik in een interview of op de rode loper weer eens de vraag krijg of ik wil beschrijven wat typerend is voor mijn eigen (kleding)stijl. Of nog concreter: “Hoe omschrijf je je eigen stijl?”…. En daar ga ik dan…al glijdend loop ik vast in mijn antwoord, sla ik om in een val en voor ik het weet rol ik al antwoordend de steile afgrond in: “Shit, ik heb op basis van onzin argumenten op een onlogische manier aangegeven wat mijn stijl is, en “dat” ben ik dan tot aan het volgende interview ook”.

Ik wil namelijk niet meer hoeven kiezen! Ik vind ook niet dat we moeten kiezen! Ik wil ook niet een column schrijven waardoor jullie als lezer het gevoel hebben dat je op basis van mijn advies (een stijl) moet kiezen omdat ik aangewezen ben om jullie te vertellen wat stijlvol is; ik ben namelijk geen stylist. Ik ben opgegroeid in een bijzondere generatie die nog duidelijke jongeren-subculturen had, die werden geuit in de kleding die je droeg: er waren skaters, gabbers, gothics en hiphop liefhebbers. Duidelijk herkenbaar. Ik “was hiphop”, dat leek het best bij mij te passen, ondanks dat ik bijvoorbeeld ook pop en rock luisterde: bij mij thuis werd namelijk van alles gedraaid. Hiphop voerde echter wel de boventoon. Dus “droeg” ik dat.

Toen ik vervolgens zelf muziek ging maken merkte ik dat ik mij helemaal niet wilde binden aan een bepaalde stijl; ik wilde juist opgaan in een ‘ouderwetse’ subcultuur en dit mixen met mijn eigen smaken en de dingen waar ik in een bepaalde periode door geïnspireerd werd. Dit uitte zich niet alleen in mijn muziek, maar ook in kleding. Gelukkig zag ik tegelijkertijd in de jongeren generatie na mij dat het mogelijk werd om vrijer te zijn in wat je draagt, het is inmiddels zelfs richting het experimentele en dat is een prachtig ding. Tegenwoordig bestaan de tofste outfits uit invloeden van verschillende culturen. Het is een ontwikkeling die we moeten koesteren, aangezien het aan de politieke kant van het leven in deze wereld steeds meer om scheiding lijkt te gaan, en beperkingen van vrijheden. Begin bij jezelf om hiervoor te waken!

© Dio
© Dio himself
Ik wil ook niet een column schrijven waardoor jullie als lezer het gevoel hebben dat je op basis van mijn advies (een stijl) moet kiezen.