True Originals

10 vragen aan Cristiano Ronaldo

De ster van Real Madrid over zijn nieuwe denimlijn Limitless, zijn liefdadigheidswerk en een verborgen talent.
 

In april postte voetbalgod Cristiano Ronaldo een video op Twitter waarin hij fietst en kickbokst in denim – topless. Een nieuwe demonstratie van zijn zelfverzekerdheid? Nee. We houden het eerder op het uittesten van een product: hij bracht onlangs zijn eigen denimcollectie, CR7 Limitless op de markt, die nu exclusief verkrijgbaar is bij Zalando.

Voor iemand die het meeste van zijn tijd in sportkleding rondloopt, speelt jeans een bijrol, maar dan wel een belangrijke. Net zoals de uitrusting van de Portugese nationale ploeg of van Real Madrid op zijn lijf geschreven is, moeten Ronaldo’s jeans’ flexibel en bij zijn persoonlijke stijl passen. Google Ronaldo en je vindt ontelbare foto’s van hem in zijn Milano-chic look: glanzend kapsel, grote piloten-zonnebril, distressed nauwsluitende spijkerbroek en een T-shirt met een V-hals zo groot dat je niet naast zijn indrukwekkende fysiek kunt kijken. Misschien is CR7 het logische gevolg van zijn succesvolle ondergoed-lijn, maar Ronaldo voegt nu wel ‘ontwerper’ toe aan zijn al indrukwekkende cv.

© Europa Press/Europa Press via Getty Images
© Europa Press/Europa Press via Getty Images 
© fotopress/Getty Images
© fotopress/Getty Images 

Het staat buiten kijf dat Ronaldo een van de beste voetballers ter wereld is, waarschijnlijk is hij een van de beste ooit. Hij won vier keer de Ballon d’Or voor zijn voetbalkunsten. Vorig jaar kroonde Real Madrid zich niet alleen kampioen van de Spaanse La Liga ten koste van aartsrivaal Atlético Madrid maar won hij ook met de Portugese nationale ploeg het EK in 2016. Deze titel was Ronaldo’s eerste internationale, hoewel hij door een blessure in de eerste helft de rest van de match van de zijlijn moest toekijken.

Volgens de ene had hij gewoon pech, volgens de anderen greep hij het moment aan om zichzelf in de kijker te zetten. Ronaldo vuurde zijn team aan vanaf de zijlijn, verborg zijn verdriet niet, maar bleef open en vriendelijk tegenover de fans. Iedereen apprecieerde deze (vrij onbekende) kant van de ster.

We spraken met de aanvaller over het winnen van het EK in 2016, zijn liefde voor denim en zijn engagement voor liefdadigheidsdoelen.

© VI Images via Getty Images
© VI Images via Getty Images 

Julia Stelzner: Wat ging er door je hoofd toen je het veld moest verlaten tijdens de finale van het EK en van de zijlijn moest toekijken?

Cristiano Ronaldo: Als aanvoerder had ik er natuurlijk de pest in om het veld te moeten verlaten. Maar voetbal is een teamsport en op en naast het veld was ik omringd door een fantastische ploeg zodat ik er geen moment aan getwijfeld heb dat we niet gingen winnen.

J.S.: Wat waren de meest doorslaggevende momenten in je leven?

C.R.: Dat is een zeer moeilijke vraag. Er waren natuurlijk ontelbare magische momenten op het voetbalveld, maar ik heb er zeker evenveel naast het veld gehad – dan denk ik aan mijn familie, vrienden en iedereen waar ik van hou.

© ANDREW YATES/AFP/Getty Images
© ANDREW YATES/AFP/Getty Images 
“Het leven draait nu eenmaal rond voortuitgang, nooit ophouden met bewegen en jezelf blijven verbeteren. Als je dit ten volle leeft en beleeft, dan wordt alles mogelijk.”

J.S.: Hoe ga je om met afgunst?

C.R.: Ik geloof niet in afgunst of jaloersheid. Ik geloof in hard werken, iedere dag opnieuw, in alle aspecten van het leven. Dan kun je op het eind van de dag in de spiegel kijken en trots zijn op wat je bereikt hebt.

J.S.: Je hebt quasi alles gewonnen wat er te winnen valt in het voetbal. Wat motiveert je iedere keer opnieuw?

C.R.: Wat me motiveert op het veld, is hetzelfde als ik er niet op sta: vooruitgang. Het leven draait nu eenmaal rond voortuitgang, nooit ophouden met bewegen en jezelf blijven verbeteren. Als je dit ten volle leeft en beleeft, dan wordt alles mogelijk.

J.S.: Welk talent kent er nog niemand van je?

C.R.: Dansen. Toen ik CR7 Denim mee ontwierp, was het zeer belangrijk dat de jeans genoeg bewegingsvrijheid toeliet, zodat je zonder problemen indruk kunt maken op de dansvloer.

J.S.: Wanneer twijfel je aan jezelf?

C.R.: Ik geloof niet in twijfel. Twijfel is het resultaat van geen goede voorbereiding. Alles wat ik doe, en iedereen rond me, is en zijn altijd tot in de puntjes voorbereid.

J.S.: Je doneert veel aan liefdadigheidsdoelen. Welke vind je het belangrijkst?

C.R.: Ik kan er niet echt eentje uitkiezen. Ik doe zoveel mogelijk mijn best om iets terug te geven omdat ik mezelf zo gelukkig kan prijzen – en ik ga me ook blijven engageren nadat ik gestopt ben met voetballen.

 
“Ik ben gefascineerd door denim. Maar ik vond het altijd moeilijk om een premium spijkerbroek te vinden dat ook comfortabel is.”

J.S.: Wat maakt een voetbalshirt perfect?

C.R.: Ik hou van wit, van comfort en ik wil me zo vrij mogelijk kunnen bewegen. Al deze elementen komen ook terug in mijn nieuwe CR7 Denim-lijn.

J.S.: Waarom is denim het hoofdmateriaal in je collectie? Wat zijn de beste kleuren voor jeans?

C.R.: Ik ben gefascineerd door denim, ik hou vooral van distressed denim. Maar ik vond het altijd moeilijk om een premium spijkerbroek te vinden die ook comfortabel is. Dit heeft me ertoe aangezet mijn eigen CR7 Denim-collectie op de markt te brengen met de nieuwste stretch-technologie, dat bewegingsvrijheid en comfort in een premium jeans garandeert.

J.S.: Heb je er ooit over nagedacht om je haar te blonderen?

C.R.: Ik heb vroeger mijn haar in een lichter kleurtje gestopt. Ik zeg nooit nee tegen dingen zoals deze, maar het hangt ervan af wat er in de mode is.