faq | Retour & Terugbetaling | Wanneer ontvang ik mijn terugbetaling?

Wanneer ontvang ik mijn terugbetaling?

Ik heb mijn bestelling geretourneerd, wanneer ontvang ik mijn geld terug?
Je hebt een artikel retour gestuurd en je wacht op de terugbetaling.

We hebben geen retourinformatie over je laatste drie bestellingen. Houd je account in de gaten voor updates over retourzendingen van eerdere bestellingen.

De verwerking van een retourzending kan tot aan 10 dagen duren voor Zalando items, en tot aan 14 dagen voor Partner items. Ook wanneer de tracking link aangeeft dat je retourzending al door ons is ontvangen, kan het zijn dat we deze tijd nodig hebben om je retourzending te verwerken.

Wanneer je retourzending is verwerkt, wordt het aankoopbedrag zo snel mogelijk teruggestort naar de bij ons bekende betaalgegevens. Als je je bestelling betaald hebt per bankoverschrijving, dan kun je je terugbetaling binnen 5 werkdagen* op je bankrekening verwachten. Voor betalingen met PayPal en creditcard kan dit tot aan maximaal 14 dagen* ** duren.

Heb je een partnerartikel retour gestuurd aan de partner? De retourzendingen en terugbetalingen van partnerartikelen kunnen soms iets langer onderweg zijn dan 14 dagen.

Heb je je bestelling (deels) betaald met tegoed van een cadeaubon, dan wordt het gebruikte tegoed teruggestort op je Zalando account zodra je retourzending is verwerkt. Dit tegoed vind je terug bij Mijn cadeaubonnen.

Bij retourzending van artikelen verzonden via Avond-expreslevering worden de verzendkosten van €2,95 niet vergoed.

Mijn bestelling is geannuleerd maar al wel betaald, wat nu?

Is je bestelling geannuleerd, maar is het bedrag al wel afgeschreven van je rekening? Het bedrag wordt dan automatisch teruggestort naar de rekening waarmee betaald is. Het kan maximaal 5 werkdagen* duren voordat dit bedrag weer zichtbaar is op je rekening.

Indien je hebt gekozen voor creditcard als betaalmethode is het bedrag nog niet van je rekening afgeschreven. De reservering op je creditcard is opgeheven.

* Normale verwerkingstijd, uitzonderingen daargelaten.

**Indien je hebt betaald met creditcard is de terugbetaling te vinden op het eerstvolgende maandoverzicht of op de dag van afschrijving.


Kun je het antwoord dat je zoekt niet vinden?
Neem contact met ons op
Chat met onze chatbot

Onze chatbot helpt je graag verder!

Als de chatbot je vraag niet kan beantwoorden, zul je worden doorverbonden met een van onze medewerkers.

Bel ons

Onze specialisten staan voor je klaar. Er kan een wachttijd zijn van 2 minuten.

Je kunt ons bereiken van maandag tot zondag van 08:00 tot 00:00.

Houd je bestelnummer bij de hand voor een sneller antwoord op je vraag.

Jouw inbox

Maak 'm fashionable

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrieven van Zalando

Beheer je voorkeuren

Wat interesseert je het meest?

Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe wij jouw gegevens verwerken. Je kan je op elk moment kosteloos uitschrijven.