Terugbetaling

Je hebt een artikel retour gestuurd en je wacht op de terugbetaling.

Het kan 14 dagen duren voordat retourzendingen zijn verwerkt. Als je retourzending is verwerkt, wordt het aankoopbedrag zo snel mogelijk teruggestort naar de bij ons bekende betaalgegevens, maar uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping.

Heb je je bestelling (deels) betaald met tegoed van een cadeaukaart, dan wordt het gebruikte tegoed teruggezet in je Zalando account. Dit tegoed vind je terug onder het kopje ‘mijn cadeaubonnen’.

Is je bestelling geannuleerd maar is het bedrag al wel afgeschreven van je rekening? Het bedrag wordt dan automatisch teruggestort naar de rekening waarmee betaald is. Het kan maximaal 5 werkdagen duren voordat dit bedrag weer zichtbaar is op je rekening.

Heb je een artikel van onze partner retour gestuurd aan de partner? De retourzendingen en terugbetalingen van partner artikelen kunnen soms iets langer onderweg zijn dan 14 dagen. We vragen hier om begrip.

  1. Als je bestelling klaar is voor terugzending, met alle benodigde retourformulieren, geef je deze af bij een PostNL punt. Een beschrijving hoe je jouw bestelling voorbereid om te retourneren, vind je onder bestelling retourneren. Bewaar het verzendbewijs.
  2. Je pakket wordt door PostNL naar ons retourcentrum gebracht in Nederland. Jij ontvangt bij aankomst een retourbevestiging. Hierna wordt de retourzending verder vervoerd naar ons magazijn in Duitsland.
  3. Je retourzending wordt gecontroleerd.
  4. Na een geslaagde controle worden de retour gezonden artikelen met je verrekend.

Hieronder zie je per betaaloptie hoe een artikel wordt verrekend en met welke tijdsduur je rekening dient te houden het geld weer op je rekening te hebben. Deze tijdsduur gaat in vanaf

 

* Normale verwerkingstijd, uitzonderingen daargelaten.

**Bij Creditcard-rekening is de terugbetaling te vinden op het eerstvolgende maandoverzicht of op de dag van afschrijving.

Bij retourzending van artikelen verzonden via Express levering worden de verzendkosten van €9,95 niet vergoed.

In het geval dat je de bestelling op rekening gekocht hebt en je stuurt deze binnen de betalingstermijn (14 dagen) aan ons terug, dan ontvang je van ons een e-mail dat je nieuwe openstaande rekeningbedrag €0,00 is. Indien je langer wacht met het terugsturen van je bestelling vragen wij je vriendelijk de rekening eerst te voldoen. Wanneer wij daarna je bestelling retour ontvangen, krijg je vervolgens het rekeningbedrag weer teruggestort op je rekening.

Als je nog vragen hebt, neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag verder.


Kun je het antwoord dat je zoekt niet vinden?
Neem contact met ons op

10% korting bij onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor inspiratie en aanbiedingen