accountaccountbagbagzalando logomenu

Kasjmier voor heren

Een klasse apart

Waarom kasjmier de investering dubbel en dwars waard is?

Simpel: kledingstukken gemaakt van deze stof bevatten de ultieme mix van comfort, smaak en klasse. Daarnaast straalt kasjmier een bepaalde exclusiviteit uit die valt te herleiden naar de natuurlijke oorsprong van deze luxe wolsoort: de kasjmierberggeit. Deze stoere bok overleeft op hoge hoogtes enkel en alleen door de meedogenloze eigenschap van kasjmier; het warmhouden van iedereen -mens én geit- zelfs wanneer het 40 graden onder nul is. Kortom: kasjmier is wat we noemen 'keiharde materie'.

Nog niet helemaal overtuigd of wil je meer weten van deze bijzondere stof? Lees verder voor meer informatie over kasjmier.

Trotseer de winter

Is het buiten koud, guur en daalt het kwik tot onder nul? Laat je niet kennen en haal je kasjmier items uit de kast. Een trui, vest, muts of sjaal gemaakt van dit wondermateriaal zullen ervoor zorgen dat je geen kik geeft als je een stap buiten de deur zet.

Kasjmier items

Merken met kasjmier collecties

Wassen, drogen en ontpluizen

Een speciaal product zoals kasjmier heeft ook een delicate behandeling nodig. Het bijzondere aan kasjmier is dat wanneer je de stof goed behandeld, deze in de loop van de tijd zelfs nóg mooier kan worden! Bekijk de video en ontdek hoe je jouw kasjmier items behandeld en mooi houdt.

Video behandelen kasjmier

Vijf manieren om kasjmier te verzorgen

Kasjmier heeft een bepaalde behandeling en nazorg nodig. Zó was, droog, stijk, ontpluis en berg je kasjmier op.

Verzorging kasjmier: wassen

Regelmatig wassen in de wasmachine (telkens na ongeveer vier keer dragen) schaadt kasjmier niet, het verzorgt de wol zelfs. Wassen op maximaal 30 graden en met wolwasmiddel (zonder wasverzachter). Ten slotte kort centrifugeren, zodat het item niet te nat en zwaar uit de machine komt.

Verzorging kasjmier: drogen

Na het wassen stop je het kledingstuk nog 15 minuten koud in de droogtrommel. Daarnaast kun je het item ook op een droogrek uitspreiden maar leg er in dit geval wel een handdoek van badstof onder. Let op: laat een item van kasjmier nooit nat op een kledinghanger drogen. Hierdoor verliest het kledingstuk haar vorm.

Verzorging kasjmier: ontpluizen

Ook hoogwaardig materiaal zoals kasjmier kan gaan pluizen. Zo kunnen er kleine bolletjes stof ontstaan die worden veroorzaakt door losse vezels en wrijving over het materiaal. Gelukkig wordt de pilling minder omdat de losse vezels na een tijdje geleidelijk verdwijnen. Wanneer dit niet snel genoeg gaat kun je ook een pluizentondeuse gebruiken bij een gladde kasjmierstof of een kasjmierkam voor de wat stuggere stofdelen.

Verzorging kasjmier: strijken

Strijk de gebreide stof met stoom zonder de stof zelf aan te raken. Zo zorg je ervoor dat de fijne kasjmierharen na het wassen en drogen weer mooi omhoog staan. Ook perfect voor een refreshment tussendoor.

Verzorging kasjmier: opbergen

Fris gewassen en goed gedroogd liggen kledingstukken gemaakt van kasjmier het liefste droog en donker. Geurzakjes met lavendel en cederhout beschermen tegen motten. Hang je kleding in kasjmier echter nooit op aan een kledinghanger. De fijne kledingstukken kunnen hierdoor onaangenaam vervormen.

Maak de look compleet