accountaccountbagbagzalando logomenu

INTRODUCING THE NEW ICONS

Zalando presenteert drie exclusieve prêt-à-porter-designerstukken, gecreëerd door MOAM collective als uitbreiding op de haute-couturecollectie. Om te dragen of te verzamelen, maar zeker niet te missen!

0 dagen tot lancering

BEMACHTIG DE ICONEN
Navigeer

ICONS IN THE MAKING

Zalando ging in zee met Martijn Nekoui's MOAM collective en bracht je het verhaal achter het ontstaan van een iconische collectie. Het was de eerste keer dat het Amsterdamse initiatief internationaal ging. Dat deed het met 5 uitmuntende talenten van Europa's beste modescholen. Onder begeleiding van vak-experts ontwierp het team in vijf maanden tijd een haute-couturecollectie. Hiervan worden nu drie items exclusief verkocht bij Zalando. Bemachtig nu je icoon!

VIDEOREEKS

Het avontuurLaatste updates

IN BEELD

MOAM collectiveBehind the scenes

De sjaal Statement Icon

De handgemaakte sjaal van 100% zijde is een limited edition, dus als je deze bemachtigt ben je de eigenaar van een heel speciaal, heel exclusief icoon.

Maak kennis met de chimaera's

In de afgelopen vijf maanden ontwierp het MOAM-collectief hun eigen moderne en persoonlijke chimaera's voor de print op deze sjaal. De mythische wezens zijn een mooie en intrigerende samensmelting van delen van verschillende dieren. De sjaal is exclusief verkrijgbaar bij Zalando.

"Het wezen Moamae Nekousi-Heyerous is de combinatie van verschillende wezens versmolten tot één, net als ons collectief, vijf ontwerpers die werken als één."

Draag of verzamel

BEMACHTIG DE ICONEN

De Hoodie Streetwear Icon

De hoodie is oversized, met borduursel van hoge kwaliteit op de borst en mouw. Beschikbaar in een beperkte oplage.

De pret in prêt-à-porter

Rose (Verenigd Koninkrijk), Robbie (België), Maximiliano (Italië), Roos (Nederland) en Catherine (Frankrijk) werkten gedurende vijf maanden samen aan één couturecollectie. Speciaal voor Zalando ontwierpen ze drie prêt-à-porter-items die direct te koop zijn na de modeshow in Amsterdam.

"Eenvoudig, leuk en elegant, de hoodie viert de eerste internationale editie van MOAM collective, powered by Zalando."

Very Limited Edition

BEMACHTIG DE ICONEN

Het T-shirt Icon-à-porter

Het T-shirt heeft borduurwerk van hoge kwaliteit op de borst en mouw en is verkrijgbaar in een beperkte oplage.

Eenvoudige elegantie

Op het T-shirt staat de Ruelians Daefordi-Letherisieane, een van de chimaera's ontworpen door de MOAM-ontwerpers Rose (Verenigd Koninkrijk), Robbie (België), Maximiliano (Italië), Roos (Nederland) en Catherine (Frankrijk). Een draagbaar icoon dat gewijd is aan dit unieke project .

"Maak kennis met de Ruelians Daefordi-Letherisieane; een uniek wezen gecreëerd door de ontwerpers van MOAM collective international powered by Zalando."

Jouw kans om een icoon te bezitten

BEMACHTIG DE ICONEN

MOAM Zalando

We hebben er lang op gewacht, maar het eerste stuk - hét collector’s item van de MOAMxZalando-collectie - is te koop! De sjaal van 100% zijde kreeg een verrassende print: een moderne interpretatie van de natuur, met een fabelwezen – de chimaera - en een sterrenhemel waarbij donkere en heldere kleuren harmonisch in elkaar overvloeien.

Volg de haute-coutureshow LIVE

De sjaal voedt in elk geval onze honger naar de rest van de collectie. Die wordt op donderdag 8 maart gepresenteerd in Amsterdam tijdens een wervelende haute-coutureshow. Volg de show LIVE via Facebook om 20u10 en shop de prêt-à-porter-items een dag later, hier bij Zalando natuurlijk.

Lees hier het volledige artkel.

MOAM Zalon

Kunst aan mode koppelen op een toegankelijke manier is de achterliggende gedachte van MOAMxZalando. Met gratis stijladvies van een Zalon-stylist wordt designermode nóg een stukje toegankelijker.

MOAM X Jouw volgende outfit

“Draag wat je wilt, maar draag het met zekerheid”, dat is het stijladvies van MOAM-ontwerper Roos Boshart. Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe voeg je een designer-item aan je alledaagse outfit toe? De Zalon-stylist zit voor je klaar. Jij kiest een MOAM-stuk uit en de stylist stelt er gratis een passende outfit rond samen.

Het kledingstuk wordt samen met de outfit gratis bij je thuis bezorgd. Probeer het item voor je eigen spiegel aan en combineer het met de stukken die de stylist voor je heeft uitgezocht. Veel plezier! Lees hier meer.

MOAM Zalando

Na de coachingsessies met grootmeesters zoals Viktor&Rolf en Walter van Beirendonck, moet het jonge designercollectief van MOAM de collectie tot leven brengen. Het TextielLab is dé plek bij uitstek om stoffen te laten produceren en inspiratie op te doen bij een van de vele interessante tentoonstellingen.

Van concept naar collectie

Het TextielLab in Tilburg, Nederland, is een speeltuin waar met verschillende technieken gecreëerd en geëxperimenteerd kan worden. Ingenieuze weefmachines staan er naast ambachtelijke toestellen en de uitgebreide bibliotheek puilt uit van de boeken en tijdschriften over beeldende kunst, textielindustrie en vormgeving.

Voor de MOAM-ontwerpers begint het spannende werk: “Het patroon in Photoshop maken is één ding, het laten weven is een ander.” Na de eerste tests waren de ontwerpers overtuigd. “We hebben verschillende garen gecombineerd en breisels in jacquardpatroon gemaakt. Het resultaat is veel beter geworden dan gedacht.” Wij, van Zalando, hadden niet anders verwacht.

Lees hier het volledige artkel.

MOAM Zalando

We zijn halverwege, de designers hebben hun eigen stoffen geweven, geprint en gebreid en de collectie hangt in schetsen aan de muur. Alleen is het rek waaraan over twee maanden de collectie moet hangen nog een beetje leeg, maar dat komt goed. Na enkele jaren heeft dit project ons geleerd dat de collectie op het laatste nippertje klaar zal zijn.

COLUMN MARTIJN NEKOUI: We zijn op de helft

"Tussen de proefmodellen door, de mooie schetsen en de concepten zien we al een klein beetje welke richting de designers uitgaan. Denk: kleurrijk, extravagant en vooral dierlijk."

De designers kregen intussen coaching van enkele van hun idolen zoals Walter Van Beirendonck en Lucas Ossendrijver van Lanvin, en er staan nog meer coachings, trips en fotoshoots op de agenda. Halverwege, maar dus nog veel te doen. Gelukkig heeft het team een enorme drive waarop we 200% kunnen vertrouwen. Laat 2018 en de fashion show maar komen!

Lees hier de volledige column van Marijn Nekoui.

MOAM Zalando

MOAM begon als afstudeerproject met het idee mode aan kunst te koppelen en toegankelijk te maken voor het grote publiek. Vier jaar later is dat niet anders en zo ontstond het huwelijk tussen ons en Zalando: we willen allebei zo veel mogelijk mensen laten proeven van al wat mooi is.

COLUMN MARTIJN NEKOUI: Mode is voor iedereen

MOAM is voor mij een speeltuin, elke dag opnieuw. We delen veel van wat er achter de schermen gebeurt op onze social media. Zo blijft iedereen betrokken. De designers werken met volledige creatieve vrijheid aan een authentieke collectie. Dankzij Zalando bereikt onze content nog meer mensen: mode is voor iedereen en iedereen is mode!

"Mode is voor iedereen en iedereen is mode!"

Lees hier de volledige column van Marijn Nekoui.

MOAM Zalando

Het ontwerpersduo Viktor&Rolf is gespecialiseerd in conceptuele en avant-garde designs, die een extra dimensie krijgen door de bijhorende theatrale fashion shows. Het duo ontmoette elkaar tijdens hun studies en sinds de oprichting van hun gelijknamige label in 1993 creëren ze al meer dan 20 jaar een brug tussen kunst en fashion.

MEET THE COACHES : VIKTOR&ROLF

De coaching-sessie van Viktor&Rolf met het jonge collectief bouwt verder op die van Claes Iversen: het concept krijgt meer en meer vorm door de moodboards van de designers verder uit te werken, maar ook te laten samensmelten. Rond welke kleuren de collectie wordt opgebouwd en hoe de print er uiteindelijk zal uitzien, werd hier druk besproken.

“We denken dat het een veelbelovende start is. Het idee om workwear in couture om te zetten is een zeer interessant concept. We kijken ernaar uit om nog meer te ontdekken.” (Viktor&Rolf)

Lees hier meer over de coachingsessie met Viktor & Rolf.

MOAM Zalando

Ze werken samen aan één collectie, ze maken elkaars zinnen af, lunchen steeds met elkaar en gaan zelfs buiten MOAM-tijd nog met z’n allen naar de bioscoop. De MOAM-vijfling is geboren.

COLUMN MARTIJN NEKOUI: Inspiratie en ervaring

Het designerscollectief ging de afgelopen weken grondig op zoek naar het concept voor hun collectie. Samen namen ze honderden kunstboeken door, keken ze naar inspirerende catwalkshows uit het verleden, fotografeerden ze interessante mensen en gebouwen en gingen met elkaar in discussie over wat er speelt in de wereld. Allemaal om inspiratie uit te halen. Door de juiste balans te vinden tussen de iconen uit het heden en de trends van de toekomst hebben ze uiteindelijk een sterk concept gevonden. Coaches Frans Ankoné, Claes Iversen, Viktor&Rolf en Walter van Beirendonck lieten hun licht schijnen over het concept en waren onder de indruk. Ze hadden meteen een enorm belangrijk advies voor de designers:

,,Probeer niet een compromis-collectie te maken door alle inspiratie op één hoop te gooien, maar maak juist een statement. Een kans als deze komt maar één keer voor in jullie leven. So make it work!”

Lees hier de volledige column van Marijn Nekoui.

MOAM Zalando

Claes Iversen – designer met Deense roots - is een perfectionist van de eerste schets tot de laatste naad. In zijn ontwerpen staat het klassieke, elegante silhouet centraal en gaat hij steeds op zoek naar ongebruikelijke materiaalcombinaties en innovatief vakmanschap. “Mode moet juist díe mensen raken die niet in de industrie werken maar mode op de voet volgen.”

SESSIE MET CLAES IVERSEN

Combineren is ook doel van de tweede coaching-sessie, geleid door Claes en Ankoné. Het overkoepelende concept werd onder de loep genomen: Komt de boodschap duidelijk over? Wat betekent het om als groep het ontwerpproces aan te gaan – hoe houden we de balans, waar vullen we elkaar aan?

De collages waar de jonge designers de afgelopen dagen aan gewerkt hebben, vormen het uitgangspunt van de workshop en zijn richtinggevend voor het concept van de haute-couturecollectie. Ze werden herbekeken en in de mix gegooid met als uiteindelijke doel: een gezamenlijke collage co-creëren.

Lees hier meer over de coachingsessie met Claes Iversen.

MOAM Zalando

Op 2 oktober ging het collectief van start met de haute-couturecollectie. Tijdens de eerste intense weken worden ze professioneel begeleid door iconen van de industrie om het concept op punt te brengen. Tijdens de eerste workshop met MOAM's fashion director Frans Ankoné werden de moodboards verfijnd tot kleuren, prints en materialen.

De sessies

Het grote doel van MOAM collective en Frans Anknoné is om de beste talenten te koppelen aan grote namen in de modewereld. Terwijl beroemde ontwerpers zoals Viktor&Rolf fungeren als coaches, kan het collectief op bezoek bij partner KLM. Al deze ervaringen dragen bij tot de ontwikkeling van de iconische collectie.

Frans Ankoné wordt ook wel de Nederlandse godfather of fashion genoemd. Zijn indrukwekkende carrière startte in de jaren 70 met zijn fashion forward label Mac & Maggie dat hij een decennium later verliet voor het magazine Avenue. Hier werkte hij mee aan spectaculaire fotoshoots waar modellen in majestueuze jurken dreven op een ijsschots in de oceaan.

Lees hier meer over de coachingsessie met Frans Ankoné.

MOAM Zalando

Titanen uit de sector zoals art director en stylist Frans Ankoné en ontwerper Claes Iversen zullen de studenten begeleiden door het traject heen. Een twee weken durende worshop "How-to-Create-Fabrics" is een van de vele lessen tijdens het programma. Lees meer nieuws op onze Editorial.

Een iconische samenwerking

Tijdens het Vogue Fashion Festival in Amsterdam, kondigden MOAM-bedenker Martijn Nekoui en Global Director Brand Communications van Zalando, Jolanda Smit, MOAM collective international aan. 5 aanstormende designers zullen gedurende 5 maanden samen een iconische collectie ontwerpen, waarvan 3 items exclusief op Zalando zullen worden verkocht.

"Zalando is heel jong en divers. Ze bieden mode aan van urban tot high end, en het is deze verscheidenheid die me aanspreekt." (Martijn)

Lees hier meer over MOAM x Zalando.

HET HELE TRAJECT

De afgelopen 5 maanden ging Zalando in zee met MOAM collective voor de eerste internationale editie. Het in Amsterdam gevestigde initiatief scoutte vijf talenten uit de top van Europese modescholen. Het team woonde en werkte vijf maanden lang samen om in complete creatieve vrijheid een ​​haute-couturecollectie te ontwerpen en te produceren. Ze werden daarbij gecoacht door titanen uit de modesector, zoals Viktor & Rolf en Walter Van Beirendonck. Het resultaat is een bijzondere collectie die verschillende chimaera's tot leven brengt: mythische wezens die zijn gemixt met moderne, onverwachte elementen. Drie zeer exclusieve prêt-à-porter-items zijn in beperkte oplage verkrijgbaar bij Zalando. De items zijn iconische symbolen van een buitengewone reis. Om te dragen of te verzamelen, maar zeker niet te missen!

8 maart 2018

De runway show + Zalando afterparty

In het KIT, Koninklijk Instituut voor de Tropen, in Amsterdam wordt de langverwachte MOAM haute-couturecollectie gepresenteerd aan de modewereld - en aan klanten van Zalando via een livestream op Facebook. Gasten krijgen de kans om de designers te ontmoeten op de afterparty, georganiseerd door Glamcult.

8 maart 2018

Honey Dijon, speciaal voor jou

Volgers van MOAMxZalando zijn uitgenodigd op de exclusieve vip-party met de Amerikaanse DJ Honey Dijon als headliner.

8 februari 2018

Het icoon staat online

Het meest iconische stuk uit de collectie, een sjaal van 100% zijde geproduceerd in een gelimiteerde oplage, is exclusief verkrijgbaar voor de volgers van MOAMxZalando.

26 januari 2018

De laatste loodjes

Terwijl de designers zich een slag in de rondte werken om de haute-couturecollectie op tijd af te krijgen, komt de MOAM-sjaal aan bij Zalando.

5 januari 2018

Shocking nieuws

Na de kerstvakantie en halverwege de ontwikkeling van de collectie, kondigt Catherine in tranen aan dat ze het collectief moet verlaten om zich volledig te richten op haar zwangerschap...

22 december 2017

Kerstvakantie

Na de eerste intensieve maanden bij MOAM hebben de designers een pauze verdiend, en alles verandert...

10 december 2017

Styling en casting

Na een paar maanden samenwerken is het tijd om te beginnen met de voorbereidingen voor de fashion show in maart.

24 november 2017

Het bedrukken van de sjaal

De ontwerpers werken in het Textielmuseum in Eindhoven waar de stoffen worden geweven.

10 november 2017

Stoffen uitzoeken

Het collectief bezoekt de designer stocksales in Antwerpen en Quality Textiles.

30 oktober 2017

Een bezoek aan de Kingpins show in Amsterdam

Het collectief gaat langs bij de denim stoffenbeurs.

25 oktober 2017

Maak kennis met de designers

De derde aflevering van 'This is MOAM' staat in het teken van de dromen van de designers en hun verwachtingen voor de komende maanden. Bekijk de aflevering in de videosectie.

10 oktober 2017

ICONS IN THE MAKING

Met een speciale pagina en campagne opent Zalando de deuren van het MOAM-atelier, waar iedereen de totstandkoming van de fashioniconen kan meebeleven.

5 oktober 2017

POWERED BY ZALANDO

Tijdens een persdiner in The Student Hotel in Amsterdam - tevens het onderkomen van de designers de komende maanden - kondigen MOAM en Zalando hun samenwerking aan. Naast exclusieve content biedt Zalando klanten de kans om limited edition designeritems te bemachtigen.

1 oktober 2017

De eerste dag in het atelier

Vanuit hun atelier in Amsterdam zullen de ontwerpers in vijf maanden tijd een haute-couturecollectie creëren, bestaande uit 20 looks. Het gehele creatieve proces, vanaf de eerste schets tot de runway show, ligt in hun handen.

30 september 2017

Nieuw thuis

De designers verhuizen naar The Student Hotel, hun thuis voor de komende vijf maanden.

30 september 2017

Dit zijn de deelnemers van het eerste MOAM collective international

Rose Danford-Phillips uit Engeland (Royal College of Art, Londen), Catherine Le Thérisien uit Frankrijk (École de la Chambre Syndicale de la Couture Parijs), Maximiliano Ruelas uit Italië (Polimoda, Florence), Robbie van Mierlo uit België (Koninklijke Academie van Schone Kunsten, Antwerpen) en Roos Boshart uit Nederland (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag)

1-3 september 2017

Een tipje van de sluier

De vijf ontwerpers die binnenkort de vierde editie van het MOAM-collectief vormen, komen naar Berlijn en ontmoeten elkaar voor de eerste keer bij Zalando's Bread&Butter.