Trend Report

Geel? Cool as ice!

Kanye West is al langer een fan, en nu is onze redactie ook als een blok voor de trend gevallen. Frozen Yellow is dé kleur van het seizoen
MSGM H/W 2017 © Victor VIRGILE/Gamma-Rapho/Getty Images (links) | Christopher Raeburn H/W 2017 © Catwalking/Getty Images (rechts)
MSGM H/W 2017 © Victor VIRGILE/Gamma-Rapho/Getty Images (links) | Christopher Raeburn H/W 2017 © Catwalking/Getty Images (rechts) 

Eerlijk gezegd wisten we niet zo goed hoe we de knallende trend moesten benoemen – “Volt” zoals Nike’s kenmerkende kleur uit de late jaren 90 of “Frozen Yellow” zoals Kanye West’s Yeezy Boost 350 V2 van eind vorig jaar? Uiteindelijk gingen we voor Kanye’s Frozen Yellow.

Kanye heeft de trend misschien een naam gegeven, maar de de felle tint was al populair voor zijn sneaker release. Het Milanese label MGSM (foto rechts) toonde al vorig jaar op zijn herfst-wintercatwalk looks in Frozen Yellow. Vooral de het trainingspak met bijhorende mouwloze jas is een outfit voor durvers.

De interpretaties van Christopher Raeburn (foto links) tonen hoe je de trend gemakkelijk(er) kunt vertalen. De Britse ontwerper ging voor een gedoseerd gebruik van de opvallende kleur door met een geel-grijs ruitpatroon te spelen. De mix laat het “Frozen Yellow” sterker uitkomen, zeker als je net als Raeburn gaat voor sneakers met veters in de trendkleur.

Street Style New York © Matthew Sperzel / Getty Images
Street Style New York © Matthew Sperzel / Getty Images 
Raffael Payr von thelionheaded © Matthew Sperzel / Getty Images
Raffael Payr van thelionheaded © Matthew Sperzel / Getty Images 

In New York zet men de trend cool om door te kiezen voor een opvallend keypiece en de rest van de outfit rustig te houden. Raffael Payr van thelionheaded (foto rechts) combineert zijn citroengele winterjas met een grijze joggingsbroek en witte sweater. De foto links toont een relaxte combi met een felgele broek, rood shirt en zwarte trui. Wij starten het jaar alvast knallend.

Onze Favorieten